MENI
9.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić razgovarao u Beču s predsjednikom Interparlamentarne unije

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Beču s predsjednikom Interparlamentarne unije Duarteom Pachecoom.

Tokom susreta dr. Zvizdić čestitao je predsjedniku Interparlamentarne unije na organizaciji 5. Svjetske konferencije predsjednika parlamenata, kojoj su prisustvovali predsjednici parlamenata iz 112 država svijeta.

Dr. Zvizdić izrazio je spremnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za saradnju sa najstarijom parlamentarnom organizacijom na promoviranju mira i demokratije, te učešća mladih u radu parlamenata.

Pacheco je izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina biti aktivno uključena u predstojeće planove i aktivnosti Interparlamentarne unije, ocijenivši da se i Interparlamentarna unija i Bosna i Hercegovina snažno zalažu za jačanje demokratije i ljudskih prava i da je parlamentarni dijalog ključan za napredak društva.

Saglasili su se da je u narednom periodu potrebno osnažiti i podstaknuti više mladih ljudi da se aktivno bave politikom.

Tokom razgovora Pacheco je rekao da Interparlamentarna unija, ali i njegova država Portugal snažno podržavaju put BiH ka evropskim i NATO integracijama. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću