MENI
16.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u posjetu ambasadora Arapske Republike Egipat u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas u posjetu ambasadora Arapske Republike Egipat u BiH Yassera Soroura.

U razgovoru je istaknuto da između Bosne i Hercegovine i Egipta nema otvorenih pitanja, ali da postoji dosta prostora za intenziviranje ukupnih političkih i privrednih odnosa, te da bi naročito trebalo pojačati parlamentarnu saradnju.

Ambasador Sorour rekao je da Egipat cijeni suverenitet i teritorijalni integritet BiH i izrazio podršku evropskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sorour saglasili su se o tome da je neophodno poboljšati saradnju u oblastima privrede, industrije, turizma, kulture, te učiniti aktivnijim rad grupa prijateljstva u parlamentima Egipta i BiH.

Tokom susreta razgovaralo se i o viznim olakšicama za građane Egipta, kao i o mogućnostima uspostavljanja direktne avio linije od Sarajeva do Kaira, što bi, kako je ocijenjeno, značajno unaprijedilo saradnju u oblasti turizma". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću