MENI
30.11.2021

Članica Delegacije PSBiH u PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na sjednici Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković – Bursać učestvovat će 1. decembra ove godine u online formatu na sjednici Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj.

Članovi Komiteta razmatrat će nacrt izvještaja i izjasniti se o nacrtu rezolucije i nacrtu preporuka iz izvještaja o zavisnosti o lijekovima na recept. Također će razmatrati nacrt izvještaja, te se izjašnjavati o nacrtu rezolucije i nacrtu izvještaja na temu „Klimatske promjene – nečinjenje i kršenje prava djeteta“. Na sjednici Komiteta, kako je najavljeno, bit će razmotren i nacrt izvještaja, te nacrt rezolucije i preporuka iz izvještaja o temi „Slušanje i učešće djece – temelj demokratskih društava“.

Bit će održano i javno saslušanje o potrebnim sredstvima i zakonskoj regulativi za borbu protiv izloženosti djece pornografskim sadržajima.

Članovima Komiteta bit će predstavljena izjava predsjedavajućeg Komiteta i draft Deklaracije o situaciji u vezi sa pandemijom virusa korona.

Očekuje se da će biti imenovani i izvjestioci za teme iz nadležnosti Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću