MENI
23.12.2021

Predsjedavajući Predstavničkog dome dr. Denis Zvizdić sastao se sa ambasadoricom SR Njemačke u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadoricom SR Njemačke u BiH Margret Uebber.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o izazovima sa kojima se BiH suočava po pitanju euroatlantskih integracija.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da je BiH predana evropskoj i NATO perspektivi kao ključnom vanjskopolitičkom cilju. Izrazio je zahvalnost SR Njemačkoj na prijateljstvu i kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Naglasio je da razvoj političke situacije u BiH ne ide u ispravnom smjeru i istaknuo važnost prisustva i zainteresiranosti međunarodne zajednice za situaciju u BiH.

Ambasadorica Uebber rekla je da se trenutna situacija u BiH prati sa velikom pažnjom u njenoj zemlji i da će Njemačka nastaviti da pruža podršku BiH, kao i nastojanjima na ispunjavanju uvjeta za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Uebber saglasili su se da je, u interesu građana BiH, potrebno stabilizirati mir i aktuelizirati napredak u provođenju zaostalih reformi neophodnih za nastavak evropskih integracija kako bi se zaustavio odlazak mladih ljudi i kako bi im se ponudila bolja i kvalitetnija  perspektiva za ostanak u domovini." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću