MENI
31.12.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić čestitao Novu godinu

Povodom nastupajuće Nove godine, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku u kojoj piše:

"Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

želim da vam uputim najiskrenije čestitke i da vam poželim sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu.

Ovu godinu su, nažalost, obilježili veliki izazovi, među kojima su nastavak pandemije, političke tenzije, antiustavne blokade rada državnih institucija, te odlazak mladih ljudi značajno utjecali na ukupnu političku, ekonomsku i društvenu stabilnost.
Očekujem da ćemo u 2022. godini otkloniti aktuelne blokade naše zemlje i posvetiti se realizaciji naših ključnih vanjskopolitičkih ciljeva, a to su evropski i NATO put.

U godini koja je ispred nas mi moramo očuvati mir i uspostaviti dugoročnu političku stabilnost Bosne i Hercegovine. Samo tako moći ćemo razvijati ekonomiju, turizam, privredu, obrazovanje, nauku, kulturu i samo tako možemo doći do stabiliziranja ukupnih društvenih prilika. Nadam se da će se svi u Bosni i Hercegovini vratiti ispunjavanju strateških ciljeva naše zemlje i početi kvalitetno i profesionalno obavljati svoje poslove, za dobrobit svih građana naše domovine.

Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine, želim vam da budete zdravi i uspješni  i sretna vam Nova godina”, piše u čestitki predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Zvizdića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću