MENI
12.5.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSNATO-a Nikola Lovrinović razgovarao sa ambasadorom Republike Slovačke u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Slovačke u BiH Martinom Kačoom.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o stanju bilateralnih odnosa dvije zemlje, te o predstojećem Proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO, koje će se održati od 27. do 30. maja u Viljnusu.

Lovrinović je istakao da izuzetno cijeni prijateljske odnose dvije zemlje, te ocijenio da se saradnja može unapređivati u brojnim segmentima.

Prema riječima Lovrinovića, Republika Slovačka i njeni zvaničnici su u proteklim godinama podržali aktivnosti Bosne i Hercegovine na njenom euroatlantskom putu. S tim u vezi, Lovrinović je pohvalio i prepoznatljivo angažovanje slovačkih vojnika u vojnoj misiji Evropske unije u BiH (Althea).

Ambasador Kačo izrazio je interesovanje za aktivnosti Delegacije PSBiH u PSNATO-a, kao i za niz drugih pitanja u vezi sa političkom i ekonomskom situacijom u našoj zemlji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću