MENI
30.8.2022

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto primila u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH

 "Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto primila je u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nj.E. Juliana Reillya.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o predstojećim Općim izborima u BiH.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, Krišto je istaknula kako je žalosti činjenica što se nije uspio napraviti dogovor kada je riječ o izmjenama Ustava i Izbornog zakona kako bi se implementirale odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda u Predsjedništvu BiH i domovima naroda, kao i presude Evropskog suda za ljudska prava čime bi se uklonile postojeće nejednakosti i diskriminacije u izbornom procesu.

Krišto je također naglasila i važnost implementacije izbornih rezultata u što kraćem roku nakon održavanja izbora upravo iz razloga kako bi se što prije krenulo sa reformama bitnim za stabilnost, prosperitet i budućnost BiH, a što u konačnici onda vodi i njenom približavanju EU i NATO integracijma.

Kad je riječ o EU i NATO integracijama, Krišto je nedvojbeno istaknula čvrstu opredjeljenost hrvatskih političkih predstavnika u tom procesu, naglašavajući da euroatlantski put BiH nema alternativu." (saopćenje iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću