MENI
10.8.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović održao sastanak s ambasadorom SAD u BiH

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas u Sarajevu sastanak s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Nj. E. Michaelom Murphyjem.

Zvaničnici su prilikom susreta razgovarali o bilateralnim odnosima i saradnji, te trenutnoj političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom periodu.

Čović je upoznao ambasadora Murphyja s naporima koji se s hrvatske strane ulažu za stabilizaciju unutrašnjih prilika, osobito ističući konstruktivnu ulogu u dosadašnjem pregovaračkom procesu o izmjenama Izbornog zakona.

„Pravične izmjene Izbornog zakona i Ustava kojima ćemo zaštititi temelje ove države, u čijem su nam uspostavljanju pomogli upravo američki partneri, ali i otkloniti diskriminaciju i nejednakost pozitivno će utjecati na demokraciju, pluralizam i potrebne reforme u društvu“ – naglasio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Čović.

Naglašena su očekivanja za implementaciju potrebnih reformi na putu euroatlantskih integracija, kao i daljnja saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su najznačajniji partner Bosne i Hercegovine. Bilateralni odnosi ocijenjeni su kao izvrsni. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću