MENI
22.6.2022

Parlamentarni vojni povjerenik BiH razgovarao sa članovima Parlamentarne komisije za Saveznu vojsku Republike Austrije

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao je danas u Sarajevu sa članovima Parlamentarne komisije za Saveznu vojsku Republike Austrije na čelu s poslanikom u Nacionalnom vijeću Friedrichom Ofenauerom.

Tokom susreta Šiljegović je upoznao goste iz Austrije sa aktivnostima parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, te dobrom saradnjom sa Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH.

Razmijenjena su mišljenja o aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika i Parlamentarne komisije za Saveznu vojsku a posebno je razgovarano o načinu rada, zakonskim rješenjima i iskustvima tokom posjeta jedinicama oružanih snaga i neposrednih razgovora s vojnicima, podoficirima i oficirma. Također, danas je bilo govora i o strukturi pritužbi koje razmatraju članovi ova dva ureda.

Boško Šiljegović istaknuo je značajnu ulogu austrijskog kontigenta u sastavu EUFOR-a, pri čemu je naglasio izuzetno dobru saradnju u brojnim segmetnima, te se zahvalio gostima iz Republike Austrije na interesovanju za rad Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Dogovoreno je da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, te da će se kroz razmjenu mišljenja i iskustava dodatno jačati međusobno povjerenja i dobri bilateralni odnosi. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću