MENI
4.7.2022

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto primila u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH

"Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH, NJ. E. Jana Waltmansa.

Tokom sastanka razgovarano je o bilateralnoj suradnji dvije zemlje, kao o i dobrim odnosima, te o političkoj situaciji u BiH s posebnim naglaskom na funkcionisanje institucija BiH.

Komentirajući političke prilike u BiH, Krišto je istakla kako evropski put Bosne i Hercegovine nema alternativu, ali je također izrazila žaljenje zbog činjenice da se nije uspio napraviti iskorak u najvažnijem dijelu reformskog procesa kada je riječ o ispunjavanju uslova na evropskom putu, a to je izmjena izbornog zakonodavstva u cilju implementacije kako presuda Evropskog suda za ljudska prava tako i odluka Ustavnog suda BiH o legitimnom političkom predstavljanju konstitutivnih naroda u Predsjedništvu BiH i domovima naroda.

Krišto se zahvalila ambasadoru Waltmansu na pomoći i podršci koju je Kraljevina Nizozemska pružila BiH kako u reformskom procesu tako i procesu preuzimanja obaveza ka članstvu u Evropskoj uniji." (saopćenje iz Kabineta zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću