MENI
21.7.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske u BiH Valerija Yotova.

Razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje u više oblasti, sa posebnim akcentom na ekonomsku saradnju. Složili su se da su odnosi između BiH i Republike Bugarske izuzetno dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić izrazio je zahvalnost za podršku Republike Bugarske našoj zemlji na putu ka evropskim i NATO integracijama i upoznao ga sa aktuelnom političkom situacijom u zemlji.

Ambasador Yotov ocijenio je da Republika Bugarska i BiH imaju dobre bilateralne odnose. Rekao je da njegova zemlja podržava euroatlantske aspiracije Bosne i Hercegovine. Izrazio je spremnost Republike Bugarske da s Bosnom i Hercegovinom podijeli iskustva koja je stekla na putu ka članstvu u Evropsku uniju i NATO. Zvizdić i Yotov saglasili su se da Zapadni Balkan treba da bude strateški cilj Evropske unije.

Razgovarali su i o predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini i naglasili da je važno da građani izaberu one opcije koje će ih odvesti u Evropsku uniju i NATO savez.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić poželio je  ambasadoru Yotovu uspjeh u radu i ugodan boravak u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću