MENI
11.11.2022

Šef Misije OSCE-a u BiH boravio u nastupnoj posjeti zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda dr. Draganu Čoviću

"Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Brian Aggeler boravio je jučer u Mostaru u nastupnoj posjeti predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Draganu Čoviću.

Na sastanku se razgovaralo o političkoj situaciji u BiH i regionalnim odnosima, kao i o nužnosti što brže uspostave vlasti u BiH nakon nedavno održanih Općih izbora. 

Tokom razgovora dr. Čović je naglasio da je hitno formiranje vlasti na svim nivoima u interesu svih stanovnika Bosne i Hercegovine, te dodao kako se očekuje odlučan napredak naše domovine prema stjecanju kandidacijskoga statusa za članstvo u Evropsku uniju.

Također je istaknuo i kako postizborna konsolidacija i uspostava vlasti na svim nivoima mora biti dinamična kako bi se uspostavio kvalitetan razvojni okvir i program za naredne četiri godine. Sva otvorena politička pitanja koja onemogućavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine moraju biti među ključnim prioritetima budućih partnera na svim razinama, kao što je istaknuto od strane institucija Evropske unije, kazano je tokom susreta.

Na sastanku se razgovaralo i o sigurnosnim i drugim izazovima, te jačanju vladavine prava i demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću