MENI
5.12.2022

Poslanik u Predstavničkom domu Jasmin Emrić učestvuje na Radionici Energetske zajednice za poslanike zelenih klubova u parlamentima država Zapadnog Balkana

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Jasmin Emrić učestvuje na Radionici Energetske zajednice za poslanike zelenih klubova u parlamentima država Zapadnog Balkana, koja je danas, uz podršku Evropske unije i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), počela u Sekretarijatu Energetske zajednice u Beču.

Kako su organizatori najavili, članovi zelenih klubova u parlamentima zemalja Zapadnog Balkana u Beču razgovaraju o posljedicama i mogućim rješenjima energetske krize izazvane ratom u Ukrajini.

Fokus Radionice bit će i izazovi s kojima se države članice Energetske zajednice suočavaju u izradi Razvojne energetske i klimatske strategije. Učesnici Radionice razmijenit će iskustva i dobre prakse u vezi s učešćem državnih parlamenata u izradi energetskih i klimatskih strategija u zemljama Zapadnog Balkana.

Sutra će u Beču biti održan i Parlamentarni plenum Energetske zajednice. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću