MENI
8.12.2022

Održana konstituirajuća sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održala je danas konstituirajuću sjednicu, na kojoj su izabrani predsjedavajući, te prvi i drugi zamjenik predsjedavajućeg Komisije.

Za predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH izabran je Predrag Kožul, za prvu zamjenicu predsjedavajućeg Sanja Vulić, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Nihad Omerović.

Prema Poslovniku Predstavničkog doma, Komisija razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni dostaviti kandidati imenovani za dužnosti predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara BiH, te, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi sa dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje se predlažu.

Komisija odlučuje da li da preporuči Predstavničkom domu potvrđivanje imenovanja kandidata. Prema Poslovniku, preporuka Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nije obavezujuća za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću