MENI
24.1.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanovićprimio je danas šefa Delegacije i specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) u BiH ambasadora Johanna Sattlera. To je ujedno i prvi sastanak ove vrste koji je gospodin Radmanović imao u novom mandatu.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini,sa posebnim osvrtom na sutrašnji izbor Vijeća ministara BiH. Sagovornici su se saglasili da je pitanje izbora Vijeća ministara BiH do sada išlo dobrim tempom, izražavajući nadu da će tako i ostati.

Tema razgovora bio je i kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u EU, kao i svi zadaci koje je potrebno ispuniti na ovom putu, što će, kako je konstatovano, zahtijevati i aktivniju ulogu PSBiH.

Ambasador Sattler interesovao se iza konstituiranje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i Evropskog parlamenta, prisjećajući se kako je to tijelo jedno vrijeme dobro funkcionisalo, ali i određenog zastoja u njegovom radu u predizbornom periodu.

Na kraju razgovora sagovornici su izrazili nadu da će Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje, nakon konstituranja u novom sazivu, uspješno povezivati PSBiH i Evropski parlament." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću