MENI
30.1.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović u Zagrebu razgovarao s ministrom finansija u Vladi Republike Hrvatske

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović u Zagrebu je danas razgovarao s ministrom finansija u Vladi Republike Hrvatske Markom Primorcem.

Nedavni vanjskopolitički uspjesi dvije zemlje, dobivanjem kandidatskog statusa BiH i ulaskom Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu otvorili su nove perspektive zajedničke i uske bilateralne saradnje institucija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, rečeno je tokom ovog susreta.

Kazano je kako zajednička strateška saradnja u pogledu ekonomije i jačanja životnog standarda daju posebne dimenzije u nastavku evropskog puta BiH prema punopravnom članstvu u EU. Istaknuto je kako je Vlada Republike Hrvatske već sada jedan od najvažnijih partnera BiH u procesu integracije, kao i budućim koracima u preuzimanju pravne stečevine EU.

Sagovornici su konstatirali kako je institucionalna povezanost u oblasti finansija zajednički prioritet koji će omogućiti konsolidaciju svih procesa, osobito nakon finansijskih izazova izazvanih pandemijom i posljedicama energentske krize." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću