MENI
12.12.2023

Izašao novi broj „Parlamenta“ za period juli – septembar 2023. godine

Novi broj „Parlamenta“, publikacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) koju priprema i uređuje Informaciono – dokumentacioni sektor PSBiH, donosi informaciju o usvojenom setu zakona kojim je postignut napredak u ispunjavanju 14 ključnih prioriteta Evropske unije (EU).

U publikaciji, koja sadrži preciznu statistiku o održanim sjednicama oba doma PSBiH, kao i o sjednicama stalnih komisija PSBiH, navodi se da je na 4 redovne i 3 hitne sjednice Predstavničkog doma, te na 3 redovne sjednice Doma naroda PSBiH doneseno 13 zakona.

U tromjesečnom biltenu PSBiH mogu se pročitati informacije o sastancima članova kolegija oba doma PSBiH sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom i sa izvjestiocima Odbora za monitoring Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, kao i tekstovi o svim značajnijim međunarodnim i domaćim aktivnostima članova kolegija, te poslanika i delegata oba doma PSBiH.

„Parlament“ sadrži i informacije o tematskim sjednicama radnih tijela PSBiH, kao i informaciju o konstituiranju međuparlamentarnih grupa prijateljstva PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću