MENI
21.2.2024

Članovi Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Albin Muslić i Radovan Kovačević učestvovat će u Beču na 23. zimskom zasjedanju PSOSCE-a

Zamjenici predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Albin Muslić i Radovan Kovačević učestvovat će na 23. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 22. i 23. februara održati u Beču.

Muslić i Kovačević, kako je najavljeno, učestvovat će na sjednicama generalnih komiteta PSOSCE-a, čiji su članovi. Muslić će učestvovati u radu Generalnog komiteta PSOSCE-a za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i životnu sredinu, na kome će se raspravljati o sigurnosnim implikacijama tehnološkog napretka, a Kovačević u radu Generalnog komiteta PSOSCE-a za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja, na kome će poslanici razmijeniti mišljenja o temi „Politički disidenti i zatvorenici“.

Osim ovih sjednica, u Beču će biti održana i sjednica Generalnog komiteta PSOSCE-a za politička pitanja i sigurnost, kao i sjednica Stalnog komiteta PSOSCE-a.

Drugog dana 23. zimskog zasjedanja PSOSCE-a u Beču bit će održana i zajednička sjednica sva tri generalna komiteta PSOSCE-a. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću