MENI
22.2.2024

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH

“Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Helenu Lagerlöf.

Tokom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi dvije zemlje na izuzetno visokom nivou i da postoji prostor za njihovo unapređenje, kako na nivou institucionalne saradnje tako i u oblastima privrede i vanjskotrgovinske razmjene. S tim u vezi, naglašena je važna uloga bosanskohercegovačke dijaspore, koja, kako je rečeno, predstavlja snažnu i značajnu vezu između dvije prijateljske države.

Predsjedavajući Ademović zahvalio se Vladi Kraljevine Švedske na dosadašnjoj pomoći, kao i na podršci evropskom putu Bosne i Hercegovine. Naglasio je da institucije Bosne i Hercegovine rade na ispunjavanju prioritetnih uvjeta iz evropske agende s ciljem da naša zemlja sredinom marta ove godine dobije podršku za otvaranje pristupnih pregovora o punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Razgovarano je i o nastavku saradnje dvije zemlje u oblastima obrazovanja i kulture.

Predsjedavajući Ademović poželio je ambasadorici Lagerlöf ugodan boravak i uspješan mandat u Bosni i Hercegovini“. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću