MENI
29.4.2024

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Ermina Salkičević - Dizdarević održala sastanak sa predstavnicima UNDP-a u BiH

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ermina Salkičević - Dizdarević danas je održala sastanak sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u vezi sa zajedničkim organiziranjem Konferencije "Uloga Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u postizanju održivog razvoja u BiH", čije je održavanje planirano za 16. maj 2024. godine.

Kako je rečeno na sastanku, primarni cilj ove Konferencije je promovisati, raspraviti i istražiti ulogu Parlamentarne skupštine BiH u podsticanju održivog razvoja u BiH, te ispunjavanju ciljeva Agende 2030.

Konferencija će, rečeno je, pružiti idealnu platformu za raspravu o integraciji pitanja održivog razvoja u zakonodavne i budžetske okvire, te doprinijeti razumijevanju direktnih poveznica između EU agende i Agende 2030.

Konferencija će, naglašeno je, biti i prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi sa predstavnicima parlamenata drugih zemalja u implementaciji ovih važnih dokumenata. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću