MENI
8.5.2024.

Zamjenica predsjedateljice Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Sabina Ćudić održala sastanak sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Armenije

Zamjenica predsjedateljice Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić održala je danas sastanak sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Armenije Paruyrom Hovhannisyanom.

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i nerezidentni veleposlanik Republike Armenije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Pragu Ashot Hovakimian, razmijenjene su informacije o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Armeniji, kao i o aktualnoj situaciji na globalnoj političkoj sceni.

Također su razmijenjene informacije o procesu proširenja Europske unije (EU), te je izraženo opredjeljenje dvije zemlje za nastavak reformi i procesa europskih integracija na putu ka članstvu u EU.

Bilo je riječi i o mogućnostima unaprjeđenja međuparlamentarnih odnosa Bosne i Hercegovine i Armenije. Najavljen je i skorašnji posjet zamjenika predsjedatelja Skupštine Republike Armenije Rubena Rubinyana Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću