MENI
8.5.2024

Zamjenica predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Sabina Ćudić održala sastanak sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Armenije

Zamjenica predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić održala je danas sastanak sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Armenije Paruyrom Hovhannisyanom.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i nerezidentni ambasador Republike Armenije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Pragu Ashot Hovakimian, razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Armeniji, kao i o aktuelnoj situaciji na globalnoj političkoj sceni.

Također su razmijenjene informacije o procesu proširenja Evropske unije (EU), te je izraženo opredjeljenje dvije zemlje za nastavak reformi i procesa evropskih integracija na putu ka članstvu u EU.

Bilo je riječi i o mogućnostima unapređenja međuparlamentarnih odnosa Bosne i Hercegovine i Armenije. Najavljena je i skorašnja posjeta zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Republike Armenije Rubena Rubinyana Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću