MENI
16.5.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović održao sastanak sa predsjednikom Skupštine Crne Gore

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović sastao se, tokom 18. zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) u Bragi (Republika Portugal), sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Glavne teme razgovora bile su učvršćivanje prijateljskih odnosa, kao i zajednički evropski put. Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović istakao je značaj međusobne saradnje, zajedničkih projekata, ali i zajedničkog evropskog puta dvije zemlje.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da je Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama, te da očekuje skoriji ulazak u Evropsku uniju. Istakao je važnost jedinstva zemalja Zapadnog Balkana po pitanju evropskog puta i integrisanja u zajedničko tržište, kao i važnost zajedničkih projekata koji bi omogućili bolju povezanost dvije zemlje. Također, iskoristio je priliku da sagovornika upozna sa ispunjavanjem privremenih mjerila u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a.

Sagovornici su istakli da su zajednički infrastrukturni projekti od velikog značaja, te da je potrebno što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine – Foča. Na kraju su izrazili veliko zadovoljstvo povodom susreta, te se usaglasili da su odnosi dvije zemlje na visokom nivou. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću