MENI
16.5.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović sastao se sa predsjednikom Parlamentarne skupštine Mediterana

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i predsjednik Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) Enaam Mayara sastali su se u Bragi (Republika Portugal), gdje se trenutno održava 18. plenarna sjednica PAM-a.  

U razgovoru je rečeno da se i zemlje koje učestvuju u radu PAM-a suočavaju sa savremenim globalnim izazovima, te da ovakvi međunarodni skupovi imaju izuzetno veliki značaj. Budući da u radu PAM-a učestvuje više od trideset država sa tri kontinenta, ovakvi događaji predstavljaju odličnu priliku da se razmijene različita mišljenja i iskustva, kao i da se grade i dodatno jačaju veze među zemljama učesnicama, kazano je tokom sastanka.  

Sagovornici su, također, istaknuli dobre međusobne odnose Bosne i Hercegovine i Maroka. Osim funkcije predsjednika PAM-a, Enaam Mayara obavlja i funkciju predsjednika gornjeg doma Parlamenta Maroka. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću