MENI
21.5.2024

Predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Darijana Filipović održala sastanak s ambasadorom Republike Slovenije u BiH

Predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Darijana Filipović održala je danas sastanak s ambasadorom Republike Slovenije u BiH, NJ. E. Damijanom Sedarom.

Tokom sastanka konstatirano je da su odnosi dvije zemlje partnerski i prijateljski, što je potvrđeno snažnom podrškom koju Slovenija pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija.

Naglašena je potreba unapređenja međuparlamentarnih odnosa, posebno kroz direktne kontakte predstavnika srodnih parlamentarnih komisija. S tim u vezi, ambasador Sedar prenio je sadržaj pisma predsjednika Odbora za vanjske poslove Državnog zbora Slovenije s molbom za susret sa predsjedavajućom Komisije za vanjske poslove PSBiH, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji, nakon odluke Vijeća Evropske unije da odobri pristupne pregovore sa BiH. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću