MENI
4.6.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić primio novoimenovanog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH

„Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas novoimenovanog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragana Miokovića.

Razgovarali su o unapređenju saradnje dva parlamenta i aktuelnoj situaciji u zemlji. Tom prilikom, složili su se da inicijitiva koju je predložio dr. Denis Zvizdić i koja je usvojena na pretprošloj sjednici Predstavničkog doma PSBiH, a u vezi sa prevencijom bahate i obijesne vožnje, bude razmatrana i na sjednici federalnog Parlamenta. Predsjedavajući Mioković rekao je da je inicijativa od velikog značaja za sigurnost u saobraćaju i naglasio da će svojim angažmanom podržati prevenciju i sve institucionalne aktivnosti sa ciljem izmjena zakona u korist građana.

Zvizdić i Mioković su se složili da je neophodna saradnja i zajedničke aktivnosti, a sve sa ciljem unapređenja kvaliteta života svakog građanina Bosne i Hercegovine.“ (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću