MENI
4.7.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić održao sastanak sa predstavnicima Svjetskog saveza dijaspore BiH

„Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić održao je sastanak sa predstavnicima Svjetskog saveza dijaspore BiH, Hasanom Šehovićem, Mehom Kapom i Admirom Sarajlićem.Razgovarali su o narednim aktivnostima Svjetskog saveza dijaspore BiH i o ciljevima predstojećeg 12. Kongresa Svjetskog saveza dijaspore BiH, koji će se održati u subotu, 6. jula, u zgradi PSBiH.

Tokom sastanka, dr. Zvizdić je govorio o značaju bh. dijaspore i upoznao prisutne sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH. Rekao je da se dijaspora treba fokusirati na tri značajna segmenta, a to su ekonomija, obrazovanje i zdravstvo i naglasio da je neophodno raditi na jačanju kulturno-historijskih vrijednosti, kao i identiteta svih naših građana, a posebno mladih ljudi.

Predstavnici Svjetskog saveza dijaspore BiH zahvalili su se na podršci i prihvatili prijedlog dr. Zvizdića za održavanje biznis foruma dijaspore u Bosni i Hercegovini, kao i Kongresa naučno-poslovne dijaspore, sa ciljem sistemskog povezivanja naših uspješnih ljudi u svijetu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić poželio je uspjeh u radu 12. Kongresa Svjetskog saveza dijaspore BiH.“ (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću