MENI
6.7.2015.

Izaslanstvo Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine BiH u posjetu institucijama Republike Hrvatske

 
Izaslanstvo Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koje je predvodila tajnica Zajedničke službe Tajništva PSBiH Aida Koristović, boravilo je proteklog tjedna u posjetu Tajništvu Hrvatskog sabora, Digitalnom informacijsko – dokumentacijskom uredu Vlade Republike Hrvatske i Europskom dokumentacijskom centru Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Tijekom posjeta članovi izaslanstva Tajništva PSBiH razgovarali su s tajnicom Hrvatskog sabora Lidijom Bagarić, voditeljicom Informacijsko – dokumentacijske službe Hrvatskog sabora Danielom Sragom, kao i sa tajnicom Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Tatjanom Briški, koje su našem izaslanstvu prenijele know – how iskustva službenika Hrvatskoga sabora u procesu europskih integracija.

U razgovorima, koji su vođeni u svijetlu stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Europske unije i Bosne i Hercegovine, razmijenjena su mišljenja i sa voditeljicom Knjižnice Hrvatskog sabora Brankom Martinčić, koordinatoricom Web - redakcije Službe za medije Vesnom Stanković – Benak i predstojnicom Ureda za međunarodne i europske poslove Andreom Halambek.

Prigodom boravka u Digitalnom informacijsko – dokumentacijskom uredu Vlade Republike Hrvatske razgovarano je o iskustvima službenika Vlade Republike Hrvatske u svezi sa razvijanjem Eurovoc-a i nacionalnog dodatka, kreiranjem i održavanjem baze podataka i izgradnjom informacijsko – dokumentacijske infrastrukture i dokumentacijskih alata, kao i njihovom primjenom za područje službenih informacija u obradi građe obuhvaćene Katalogom i bazama podataka.

Također, razgovarano je i o izradi programskih modula za obradu i diseminaciju javnih službenih informacija i dokumentacije, o pružanju usluga građanima i službenicima i odgovorima na korisničke upite, kao i o sudjelovanju u najvažnijim projektima, s posebnim osvrtom na sudjelovanje u projektu CADIAL.

Izaslanstvo Tajništva PSBiH posjetilo je i Europski dokumentacijski centar Pravnog fakulteta u Zagrebu. Ovaj Centar dio je informacijske mreže „Europe Direct“, koju je Europska komisija osnovala u državama članicama Europske unije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću