MENI
19.9.2008.

ЧЛАН ПАРЛАМЕНТА КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ У ПАРЛАМЕНТАРНОЈ СКУПШТИНИ БиХ



„Квалитетна сарадња БиХ са норвешким властима и народом, не огледа се само у помоћи добијеној за реконструкцију зграде Парламентарне скупштине БиХ, него и у подршци развоју бх. институција и демократских процедура, као и гостопримству Норвешке датом босанскохерцеговачким грађанима који живе у тој земљи“, истакао је Бериз Белкић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, на састанку са Akhtarom Chaudhryjem, чланом Парламента Краљевине Норвешке и амбасадором Краљевине Норвешке у БиХ, Janom Braathom.

Господин Akhtar Chaudhry се током данашњег сусрета интересовао за начин заштите људских права и функционисање институције омбудсмена у БиХ, наглашавајући да Норвешка има функционалну демократију, која успјешно опстаје, између осталог, и захваљујући функционисању институција државног ревизора и омбудсмена.
„У Норвешкој је одрастао велики број младих људи који су рођени или воде поријекло из БиХ и они су данас не само корисни чланови норвешког друштва, већ и важан мост који веже наше двије земље“, рекао је г. Chaudhry.
У наставку посјете Парламентарној скупштини БиХ, члан норвешког парламента Akhtar Chaudry разговарао је и са члановима Уставноправне комисије Представничког дома и Заједничке комисије за економске реформе и развој. (крај)  


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу