MENI
13.11.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 84. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine i podržana su načela Prijedloga zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagači poslanici Adem Huskić, Remzija Kadić i Mehmed Suljkanović. Također je donesen zaključak kojim se predlaže Predstavničkom domu, nakon usvajanja predloženog zakona u prvom čitanju, održavanje javne rasprave.

Članovi Komisije su utvrdili usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine i podržali načela za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH i za Prijedlog zakona o praznicima Bosne i Hercegovine i neradnim danima, čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH.
Utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine a nisu podržana načela Prijedloga zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, predlagač poslanik Momčilo Novaković, sa Zaključkom Predstavničkog doma sa 63. sjednice. 
Ustavnopravna komisija je podržala Prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, predlagač Vijeće ministara BiH, sa zaključkom Predstavničkog doma sa 63. sjednice. 
Podržan je Prijedlog rezolucije o historijskoj vrijednosti i važnosti Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a (25.11.1943.) za državnost Bosne i Hercegovine, koju je predložio poslanik Denis Bećirović. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću