MENI
15.12.2009.

ОКОНЧАНА 39. СЈЕДНИЦА ДОМА НАРОДА



На данас окончаној сједници Дома народа Парламентране скупштине БиХ усвојени су Извјештаји Заједничке комисије оба дома о постизању сагласности о истовјетним текстовима Предлога закона о измјенама и допунама Закона о Правобранилаштву Босне и Херцеговине и Предлога закона о измјенама и допунама Закона о спорту у Босни и Херцеговини. 

Усвојен је Захтјев Савјета министара БиХ да се Предлог закона о измјенама и допунама Закона о задуживању, дугу и гаранцијама Босне и Херцеговине разматра по скраћеном поступку.
Предлог закона о Агенцији за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, чији је предлагач Савјет министара БиХ, усвојен је у другом читању. У Комисију за усаглашавање текста закона са Комисијом Представничког дома су именовани: Иво Миро Јовић, Зоран Копривица и Хазим Ранчић. 
Предлог закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Представнички дом усвојен је у другом читању. 
Предлог закона о допуни Закона о службеном гласилу Босне и Херцеговине, чији је предлагач Представнички дом, усвојен је у другом читању. У Комисију за усаглашавање текста закона са Комисијом Представничког дома су именовани: Иво Миро Јовић, Зоран Копривица и Хилмо Неимарлија. Усвојен је закључак којим се задужује Савјет  министара да припреми Предлог закона којим ће се регулисати статус институције Службеног гласника БиХ. 
У другом читању су усвојени Предлог закона о општој безбједности производа, Предлог закона о измјенама и допунама Закона о надзору над тржиштем у Босни и Херцеговини, Предлог закона о измјенама и допунама Закона о равноправности полова у Босни и Херцеговини, Предлог закона о измјени Закона о финансирању политичких партија и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о управи, чији је предлагач Савјет министара БиХ. 
Предлог закона о измјенама и допунама Закона о министарствима и другим органима управе Босне и Херцеговине, чији је предлагач Савјет министара БиХ, усвојен је у другом читању. У Комисију за усаглашавање текста закона са Комисијом Представничког дома су именовани: Алма Чоло, Иво Миро Јовић и Зоран Копривица.  
Није усвојен Предлог закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама Босне и Херцеговине, чији је предлагач Представнички дом.
Предлог закона о измјенама и допунама Закона о несталим лицима, чији је предлагач Заједничка комисија за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику, није усвојен у првом читању.
Одгођено је изјашњавање о Предлогу закона о измјенама и допунама Кривичног закона Босне и Херцеговине, чији је предлагач Савјет министара БиХ.
Уз корекцију је усвојен Извјештај са састанка политичких директора држава чланица Јадранске повеље, одржаног 20.9.2009., с Мишљењем Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ.
Дата је сагласност за ратификацију Конвенције УН-а о правима лица с инвалидитетом и Опционалног протокола. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу