MENI
14.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na 69. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je održana danas, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u oblasti zdravstva, Ugovora o jamstvu za kreditnu liniju Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj i Ugovora između BiH i Kraljevine Španjolske o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju fiskalne utaje u odnosu na poreze na dohodak i imovinu.

Za Preporuku Evropskog parlamenta Vijeću Evropske unije o situaciji u BiH i Rezoluciju Evropskog parlamenta, donesene 16. i 17. juna 2010. godine na zasjedanju Evropskog parlamenta, i Rezoluciju o hitnim potrebama za ustavnim reformama u BiH, koje su primljene k znanju, odlučeno je da se upute Kolegiju Doma, kako bi se uvrstile u dnevni red naredne sjednice Predstavničkog doma.
U vezi Informacije Ministarstva odbrane BiH o obavezama BiH za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP), koja je također primljena k znanju, zaključeno je da se uputi Kolegiju Doma da odluči hoće li navedena Informacija biti na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Predstavničkog doma.
Primljen je k znanju Izvještaj sa 8. Konferencije predsjedavajućih parlamenata zemalja članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Antaliji, Turska, od 5. do 8. juna 2010. godine. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću