MENI
26.7.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE



Na danas održanoj 54. sjednici Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PS BiH je u drugom čitanju dala negativno mišljenje o Prijedlogu zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je dala pozitivno mišljenje o rang-listi kandidata Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) za člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda. Na listi kandidata su Maja Lasić, Marijo Pejić i Josip Dolić. 
Razmatran je Zahtjev Preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banjaluka o imenovanju javnih poštanskih operatera iz BiH u skladu sa članom 2. Konvencije UPU, u vezi dodjele međunarodnog poštanskog koda (IMPC). Usvojen je zaključak kojim se predlaže da Ministarstvo prometa i komunikacije BiH pripremi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poštama BiH, kojim bi se dodatno definisalo uspostavljanje Službe za međunarodni poštanski promet koja bi imala međunarodni poštanski kod. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću