MENI
5.2.2018

Okončana 57. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na danas okončanom nastavku 57. sjednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je zaključak Skupštine Kantona Sarajevo da BiH dobije državnu himnu sa melodijom i tekstom. Zaključeno je da ovakav stav Komisije bude proslijeđen Kolegiju Predstavničkog doma PSBiH na dalje postupanje. 

Primljena je k znanju žalba koju je Mirko Đorđić uputio Instituciji ombudsmana za ljudska prava BiH i zaključeno je da se uputi Kolegiju Doma na dalje postupanje.

Ustavnopravna komisija primila je k znanju dopis Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH i zaključilo da ga proslijedi Kolegiju Predstavničkog doma PSBiH na dalje postupanje.

Primljen je k znanju Zahtjev za hitnu obustavu protivzakonito donesene, odobrene i izvršene prinudne ovrhe nad ličnim, oskudnim i nedovoljnim prihodima naspram potreba podnositeljica Zlate Pirić i Amele Pirić. Zaključeno je da se Zahtjev uputi Kolegiju Doma na dalje postupanje, uz preporuku Kolegiju da se Zahtjev proslijedi Zajedničkoj komisiji za ljudska prava PSBiH, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i drugim nadležnim tijelima. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću