MENI
6.6.2018.

Секретар Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бојан Нинковић разговарао са амбасадорицом Румуније у БиХ

Секретар Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Бојан Нинковић разговарао је с амбасадорком Румуније у БиХ Danom Constantinescu о реализацији боравка делегације ПСБиХ на 19. састанку Асоцијације европских сената, који ће се 15. јуна ове године одржати у Букурешту.

Секретар Нинковић упознао је амбасадорку Румуније у нашој земљи да ће делегације ПСБиХ на 19. састанку Асоцијације европских сената чинити председавајући Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић и његов замјеник Бариша Чолак, те изразио наду да ће боравак наше делегације у Букурешту допринијети јачању пријатељских односа између двије земље. Током разговора, истакнуто је како се 19. састанак Асоцијације одржава под окриљем прославе стогодишњице и сјећања Велико уједињење од 1. децембар 1918. године.

С обзиром да се састанак одржава у свјетлу обиљежавања стогодишњице од завршетка Првог свјетског рата, бит ће уприличена и церемонија полагања вијенаца у знак сјећања на војнике Румуније и свих других војника који су свој живот дали у Првом свјетском рату. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу