MENI
24.10.2018.

Одржана радионица за службенике Секретаријата ПСБиХ у вези с израдом програма припремних састанака за нови сазив ПСБиХ

У организацији Мисије ОЕБС-а у БиХ на Јахорини је организована радионица за службенике Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) с циљем израде програма припремних састанака за посланике и делегате новог сазива ПСБиХ у мандату 2018 – 2022. године.

Током радионице, којој су присуствовали и секретари Представничког дома и Дома народа ПСБиХ Марин Вукоја и Бојан Нинковић, презентоване су кључне појединости о томе како ефикасно организовати почетак законодавног мандата за нове посланике и делегате у ПСБиХ.

Договорено је да се за чланове новог сазива ПСБиХ организује краћи припремни састанак на коме би био представљен структура и рад Секретаријата ПСБиХ, законодавни поступак, права и обавезе посланика и делегата, најважнији садржаји веб странице ПСБиХ, те организује симулација е-сједнице.

Такође је договорено да се почетком наредне године за посланике Представничког дома организује шири информативни семинар на коме би био детаљно презентован законодавни поступак, представљена радна тијела ПСБиХ, као и међународне активности ПСБиХ. Сличан информативни семинар средином идуће године био би организован и за делегате Дома народа ПСБиХ. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу