MENI
14.2.2019.

Предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто примила у наступну посјету генералну секретарку RCC-а

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине примила је у наступну посјету генералну секретарку Савјета за регионалну сарадњу (RCC) Мајлинду Брегу.

На састанку је исказан заједнички интерес јачег повезивања економија југоисточне Европе кроз реализацију одређених пројеката RCC-а. Госпођа Брегу нагласила је да ће у будућем периоду главна подручја дјеловања RCC-а као оперативног тијела Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП) бити трговина, улагања, мобилност и дигитализација. С тим у вези, генерална секретарка RCC-а истакла је да ће приоритет дјеловања бити стављен на закључење два споразума о којима се тренутно расправља - споразума о смањењу роминг тарифа за земље југоисточне Европе, те споразума о узајамном признавању диплома.

Предсједавајућа Кришто нагласила је да БиХ, као земља која тренутно предсједава СЕЕЦП-ом, даје свој допринос раду ове организације, те да посебно подржава пројекте који за циљ имају јачање владавине права и регионалне економске сарадње.

Током састанка разговарано је и о безбједносним изазовима с којима се суочава подручје југоисточне Европе. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу