MENI
23.7.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović primio ambasadoricu Republike Austrije u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas ambasadoricu Republike Austrije u BiH, NJ. E. Ulrike Hartmann.

Dr. Čović je ovom prilikom informirao ambasadoricu Hartmann o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, te istaknuo kako smatra da je jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja zajednički dogovor i kompromis svih legitimnih predstavnika naroda u BiH, na što su predstavnici Hrvata u BiH na svim nivoima vlasti spremni.

U okviru razgovora o euroatlantskom putu BiH, dr. Čović zahvalio je ambasadorici Hartmann na dosadašnjoj podršci našoj domovini Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, još jednom je potvrđena neupitna podrška Republike Austrije evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica Hartmann obavijestila je dr. Čovića o projektima u kojima zajedno učestvuju Republika Austrija i Bosna i Hercegovina, s naglaskom na twinning projekat pod nazivom „Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima BiH u poslovima evropskih integracija“ koji je nedavno započet u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, enitetskim parlamentima, te Skupštini Brčko Distrikta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću