MENI
23.7.2019.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић примио амбасадорку Републике Аустрије у БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић примио је данас амбасадорку Републике Аустрије у БиХ, Њ. Е. Ulrike Hartmann.

Др Човић је овом приликом информисао амбасадорку Hartmann о тренутачној политичкој ситуацији у БиХ, те истакнуо како сматра да је једино рјешење за излазак из вишемјесечног застоја заједнички договор и компромис свих легитимних представника народа у БиХ, на што су представници Хрвата у БиХ на свим нивоима власти спремни.

У оквиру разговора о евроатлантском путу БиХ, др Човић захвалио је амбасадорки Hartmann на досадашњој подршци нашој домовини Босни и Херцеговини. С тим у вези, још једном је потврђена неупитна подршка Републике Аустрије европском путу Босне и Херцеговине.

Амбасадорка Hartmann обавијестила је др Човића о пројектима у којима заједно учествују Република Аустрија и Босна и Херцеговина, с нагласком на тwиннинг пројекат под називом „Оснаживање и наставак подршке парламентима БиХ у пословима европских интеграција“ који је недавно започет у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, ените


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу