MENI
11.10.2013

Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Jesenjem zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju


„Rješavanje transnacionalnih prijetnji i zaštita ljudskih prava: Uloga OSCE-a“, glavna je tema Jesenjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PS OSCE), koje će se od 13. do 15. oktobra 2013. godine održati u Budvi.

Učesnici Konferencije, među kojima će biti i članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a Dragan Čović, Mirza Kušljugić i Lazar Prodanović, razmijenit će mišljenja u vezi suzbijanja terorizma i transnacionalnih prijetnji u oblasti OSCE-a i poštivanje ljudskih prava, utjecaju ekonomske krize na sigurnost, te o integracijama različitih država.

Također, tokom jesenjeg zasjedanja PS OSCE-a, bit će održan i sastanak Mediteranskog foruma na kojem će se razgovarati o Mediteranu kao uniji civilizacija, a planirano je i održavanje specijalne debate o situaciji u Siriji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću