MENI
24.1.2020.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Звиздић разговарао са амбасадорицом Краљевине Шведске у БиХ

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ др Денис Звиздић разговарао је са амбасадорицом Краљевине Шведске у БиХ, Њ.Е. гђом Johannom Stromquist.

Током састанка истакнули су добре и пријатељске односе између двије земље и жељу за унапређењем сарадње, посебно у областима иновација, здравства, образовања и економије.

Предсједавајући Звиздић захвалио се на свему што је Шведска урадила за Босну и Херцеговину. Рекао је да је у наредном периоду потребно унаприједити парламентарну сарадњу двије земље и да на томе треба интензивно радити. Нагласио је да је босанскохерцеговачка дијаспора изузетно важна за Шведску и да је потребно радити на још интензивнијем повезивању кроз пројекте. Истакнуо је да наши грађани који живе у Шведској требају да остану спона између двије земље.

Амбасадорица Stromquist рекла је да је важно да БиХ направи нови искорак ка европским интеграцијама и да ће Шведска подржати тај пут.

Предсједавајући Звиздић и амбасадорица Stromquist сагласили су се и о томе да је потребно радити на јачању привредне сарадње, као и на пројектима који ће ојачати идеју малих и средњих предузећа и старт-уп бизниса. (саопштење из Кабинета предсједавајућег Представничког дома др Дениса Звиздића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу