MENI
24.3.2020

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović sastao se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i predsjednikom Hrvatskog sabora

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović sastao se 23. marta 2020. godine s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

Na početku sastanka, predsjedavajući Doma naroda PSBiH izrazio je suosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima Grada Zagreba zahvaćenima razornim potresima i naknadnim podrhtavanjima tla 22. i 23. marta 2020. godine.

Tokom sastanka, dužnosnici su razgovarali o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Evropske unije, kao i o dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta, te očuvanju ekonomske sigurnosti.

Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskoga sabora naglasili su pozitivnu saradnju, te izrazili solidarnost i spremnost za iznalaženje potrebne pomoći za Bosnu i Hercegovinu koja se, kao i zemlje diljem svijeta, nalazi suočena s razvojem pandemije koronavirusa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću