MENI
25.9.2013.

Članovi Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali sa izaslanstvom Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije

 
Trebamo se fokusirati i baviti izvorištima problema koji prouzrokuju neravnopravnost spolova u društvu, a ne prihvaćati ustaljene forme koje donose određene poteškoće po ovom pitanju, poručeno je danas tijekom sastanka članova Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnost spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije. Kako je rečeno, javnost treba uvjeriti da ravnopravnost spolova nije nešto što se podrazumijeva, već je razina ravnopravnosti pokazatelj uspješnosti i kvalitete u mnogobrojnim područjima društva.

U ime Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnost spolova Zastupničkog doma PSBiH sastanku je nazočio predsjedatelj Povjerenstva Niko Lozančić, zamjenica predsjedatelja Ismeta Dervoz te članovi Vesna Krstović-Spremo i Beriz Belkić, a izaslanstvo Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova NS Republike Srbije činili su predsjednik Meho Omerović i članovi Teodora Vlahović, Vera Paunović i Zlata Đerić.

Članovi Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnost spolova su upoznali izaslanstvo iz Republike Srbije da se intenzivno provode aktivnosti na usklađivanju svih zakonskih rješenja na razini BiH sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH, ali i da takve aktivnosti također provode i entitetski parlamenti. Također, kako su istaknuli veoma važno pitanje je i provođenje uspostave rodno-osjetljivog jezika u aktima PSBiH, što ima za cilj ostvarivanje ravnopravnosti jezika u PSBiH.

Predstavnici Odbora iz Narodne skupštine Republike Srbije su istaknuli pak kako postoje mnoga pitanja koja se mogu zajedno rješavati, posebno na polju razmjene iskustava prilikom donošenja akata kojima se uređuje ravnopravnost spolova. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću