MENI
19.9.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom Japana u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Japana Hideom Yamazakijem.
Dr. Bećirović se zahvalio ambasadoru Japana za pomoć koju je njegova zemlja putem JICA-e pružila Bosni i Hercegovini, naročito u izgradnji mira, obnovi infrastrukture i razvoju privrede te dodao da je Japan, kroz projekte u raznim sektorima, jedan od najvećih donatora i investitora u Bosnu i Hercegovinu.

U toku konstruktivnog susreta razgovaralo se, između ostalog, o turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine, kao i načinu na koji Ambasada Japana može pomoći boljoj promociji Bosne i Hercegovine u Japanu. Sagovornici su konstatirali da je za privlačenje većeg broja turista u Bosnu i Hercegovinu, potrebna promjena percepcije kod turista i veća dostupnost informacija.

Na kraju razgovora, dr. Bećirović je ukazao na potrebu intenziviranja ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Japana, koja, kako je rekao, bez obzira na geografsku udaljenost dvaju zemalja može biti snažnija i produktivnija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću