MENI
14.9.2020.

Predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u PSNATO-a Asim Sarajlić sudjelovao na video – sastanku Međunarodnog tajništva PSNATO-a

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić sudjelovao je na video – sastanku radnog naziva „Politički preokret u Bjelorusiji: prilika za demokraciju i implikacije za Europsku sigurnost“, koji je danas održan u organizaciji Međunarodnog tajništva PSNATO-a.

Sudionicima sastanka obratio se viši nerezidentni suradnik Instituta za međunarodne odnose u Parizu, te ravnatelj savjetodavne agencije “Mayak Intelligence” i stručnjak za modernu Rusiju dr. Mark Galeotti, koji je govorio o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bjelorusiji  nakon nedavnih izbora. Posebno se tijekom svog izlaganja osvrnuo  i na značaj izjave predsjedatelja PSNATO-a i Glavnog tajnika NATO-a o situaciji u Bjelorusiji.

Tijekom ove sesije, predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u PSNATO-a Asim Sarajlić upoznao je predstavnike Međunarodnog tajništva PSNATO-a sa aktivnostima Izaslanstva, kao i sa aktivnostima Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH.

Proljetno zasjedanje PSNATO-a, čije je održavanje prvobitno bilo planirano u svibnju 2020. u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, otkazano je zbog pandemije virusa korona. U međuvremenu, Međunarodno tajništvo PSNATO-a uspostavio je alternativne mogućnosti komunikacije sa namjerom da omogući odborima PSNATO-a da se virtualno sastaju i diskutiraju o izvješćima o kojima se trebalo  razgovarati tijekom Proljetnog zasjedanju u Kijevu.

Na ovaj način planirani sastanci odbora PSNATO-a održavat će se do 18. rujna 2020. godine, s ciljem pripreme rasprave za 66. godišnju konferenciju PSNATO-a, čije je održavanje planirano od 20. do 23.studenog 2020. godine u Atini.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PSNATO-a  Asim Sarajlić, Nikola Lovrinović i Obren Petrović sudjelovat će 17. rujna 2020. godine u radu Komiteta za znanost i tehnologiju PSNATO-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću