MENI
17.9.2013.

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност у посјети ТРОМ-у Добој


Предсједавајућа Душанка Мајкић, те чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Крунослав Врдољак и Мехмед Брадарић, обишли су данас Радионицу за одржавање муниције и минско-експлозивних средстава Оружаних снага БиХ – ТРОМ у Добоју.

У име Министарства одбране БиХ, чланове Заједничке комисије дочекао је замјеник министра одбране Мирко Околић, са сарадницима, а у име Заједничког штаба Оружаних снага БиХ бригадни генерали Сенад Машовић и Хусеин Турсуновић, те командант ове локације пуковник Саво Аничић.

Током радне посјете, која има за циљ да се сагледа стање и оперативност опреме и машина у овој радионици, разговарано је о резултатима и проблемима у раду ТРОМ-а, као и стању опреме која се користи у процесу делаборације муниције и минско-експлозивних средстава. Констатован је видан напредак у испуњавању планираних обавеза и задатака радионице ТРОМ Добој. Препоруке и закључци Заједничке комисије из новембра 2011. године су извршене, а видљив је и напредак у сарадњи Оружаних снага БиХ са UNDP-ом, ЕУ-ом и ОЕБС-ом у процесу делаборације муниције и минско - експлозивних средстава, посебно кроз побољшање услова рада и оперативности опреме која се користи на локацији ТРОМ Добој. Препознат је и значај финансијске подршке Европске уније. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу