MENI
5.9.2013

Održana 2. sjednica Istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje zakonitosti postupanja nadležnih državnih organa u slučaju privođenja i zadržavanja poslanika Šemsudina Mehmedovića


Istražna komisija Predstavničkog doma za utvrđivanje zakonitosti postupanja nadležnih državnih organa u slučaju privođenja i zadržavanja poslanika Šemsudina Mehmedovića je na svojoj 2. sjednici razmatrala i usvojila Poslovnik o radu.

U okviru dogovora o aktivnostima na realizaciji daljih zadataka, članovi Istražne komisije ovlastili su rukovodstvo Komisije da, u cilju rješavanja proceduralnih nejasnoća i buduće koordinacije u radu po ovom pitanju, do slijedeće sjednice održe odvojene sastanke sa direktorom Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA i glavnim tužiocem Tužilaštva BiH.

Pored ovoga, Komisija je usvojila i zaključak da od SIPA-e, Tužilaštva BiH, te ministra sigurnosti BiH i gospodina Šemsuduna Mehmedovića zatraži da u roku od 15 dana dostave pismeno izjašnjenje o okolnostima privođenja, kako bi Komisija mogla voditi potpuniju i kvalitetniju raspravu.

Također, usvojen je i zaključak da se u istom roku od predsjednika SDA Sulejmana Tihića zatraži dostavljanje pismenog izjašnjenja o istupima u medijima u kojima je za privođenje Šemsudina Mehmedovića okrivio pojedine političke stranke. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću