MENI
3.9.2013.

Чланица Сталне делегације Парламентарне скупштине БиХ у ПС Савјета Европе, Милица Марковић учествује на састанку Комитета за правна питања и људска права


Главне теме састанка Комитета за правна питања и људска права Парламентарне скупштине Савјета Европе, који ће се одржати у Паризу 04. септембра 2013. године , биће „Ревизија Европске конвенције о прекограничној телевизији“, „Европска конвенција о људским правима: јачање и консолидација оспособљавања судија, тужилаца и адвоката“, те „Административно притварање“.

Према предвиђеном програму, размијениће се мишљења и о Предлогу везаном за проведбу параграфа 13 „Резолуције 1943 (2013): Корупција као пријетња владавини права“, те Предлогу за информацију „Кривично гоњење лабуристичке партије у Литванији“.

Такође, планирано је да се на састанку именују и извјестиоци у вези предаторских и циљних убијања: потребе за очувањем људских права, мјера за спречавање злоупотребе Конвенције о трансферу осуђених лица, као и у вези оцјена партнерства за демократију парламента Марока.

Како је најављено, чланови Комитета ће разматрати и нацрт Извјештаја и обавити гласање о нацрту Резолуције под називом „Неприхватања да убојица Sergeia Magnitskya прође некажњено“.
Парламентарну скупштине Босне и Херцеговине на састанку Комитета представљаће чланица Сталне делегације ПСБиХ у ПССЕ-а, Милица Марковић. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу