MENI
29.8.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović primio u nastupnu posjetu ambasadora Poljske


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović je primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Poljske u Bosni i Hercegovini Andrzeja Krawczyka.

Predsjedavajući dr. Bećirović je ocjenio dobrim političke odnose Bosne i Hercegovine i Poljske i izrazio zahvalnost za podršku Poljske, kao članice Evropske unije i NATO-a, euroatlantskim integracijama BiH. Naglasio je potrebu intenziviranja ekonomske saradnje dviju zemalja, za što, kako je ocijenio, najveće mogućnosti postoje u oblastima energetike, saobraćajne infrastrukture, metalne i hemijske industrije, poljoprivrede i turizma. Posebno je naglasio značaj daljnjeg ugovornog reguliranja odnosa BiH i Poljske i u tom smislu ocijenio da je potrebno ubrzati procedure kako bi dvije države što je prije moguće potpisale Sporazum o ekonomskom saradnji i Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Ambasador Krawczyk je istakao da će Poljska nastaviti da snažno podržava aspiracije Bosne i Hercegovine da postane punopravna članica Evropske unije i NATO-a i saglasio se sa ocjenom dr. Bećirovića o potrebi unapređenja ekonomskih odnosa dviju zemalja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću