MENI
27.8.2013

Članovi Kolegija Predstavničkog doma razgovarali sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore


Predsjedavajući i prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović i dr. Milorad Živković danas su u Sarajevu primili potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore dr. Igora Lukšića. Razgovaralo se o unapređenju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore te o konkretnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Tokom susreta istaknuta je potreba jačanja političke i ekonomske saradnje za koju postoje brojne prednosti i potencijali. Također obostrano je naglašena važnost zajedničke saradnje u infrastrukturnim projektima, posebice u izgradnji Jadransko-jonskog plinovoda i autoputeva. Dr. Bećirović zahvalio se predstavnicima Crne Gore koji i riječima i djelima podržavaju suverenitet, državnost i nezavisnost države Bosne i Hercegovine a dr. Živković je izrazio nadu da će kontakti dvije komšijske zemlje ubuduće biti svakodnevnica a susreti njihovih zvaničnika redovna praksa. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću