MENI
24.7.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa rukovodstvom Internacionalne lige humanista


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović sastao se sa rukovodstvom Internacionalne lige humanista (ILH).

Generalni sekretar bosanskohercegovačke podružnice ILH koja u Bosni i Hercegovini djeluje više od 30 godina, Zdravko Šurlan, ovom prilikom ponovio je osnovne programske ciljeve koji se u osnovi svode na borbu za prosperitet Bosne i Hercegovine kao države pravde za svaki njen narod i svakog građanina, bez obzira na njegovo nacionalno, političko i vjersko opredijeljenje. Ističući da su današnjoj Bosni i Hercegovini potrebni svestrani i odgovorni lideri, Šurlan je rekao da je dr. Bećirović svakako jedan od političara koji se beskompromisno zalažu upravo za BiH kakva je željeni cilj Internacionallne lige humanista.

Danas je bilo više govora o problemima sa kojima se u svom radu ILH svakodnevno susreće pa je predsjedavajući Predstavničkog doma najavio da će se i lično angažirati da ova asocijacija dobije odgovarajuću podršku državnih organa. Na taj način, Internacionalnoj ligi humanista bilo bi svakako olakšano nesmetano zalaganje za plemenite ciljeve koje, kako je danas rečeno, dijeli velika većina građana Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću